Over

Walter Sietinga

Als 11-jarig jochie kreeg Walter met Sinterklaas de zwart-wit doka van zijn grootvader cadeau. Op een campingtafeltje op zolder ontwikkelde hij zijn eerste foto’s. Na de middelbare school volgde hij een studie Botanisch analist.

 Slechts één jaar, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan en uiteindelijk koos hij voor de Fotovakschool in Apeldoorn. Hij leerde er fotoreportages te maken en breidde zijn kennis in product- en studiofotografie uit. Om later als fullservice bedrijfsfotograaf aan de slag te gaan  en startte hij zijn loopbaan bij Lukkien, een mediabedrijf gespecialiseerd in reclamefotografie en -film.

 Daarna ging hij aan de slag als fotograaf voor het NOB in Hilversum. Hier ontstond zijn passie voor eventfotografie. Hij vervolgde zijn carrière in Arnhem op een vaklab . Maxicolor Arnhem

Na enige tijd wilde Walter even iets heel anders en kwam terecht bij Philips, de chipfabrikant in Nijmegen. Al gauw kwam aan het licht dat hij fotograaf was en nadat hij een bruiloft van een collega fotografeerde, ging het vuurtje snel rond. De directie zocht een fotograaf voor bedrijfsevenementen en recepties. 

En zo werd Walter Sietinga “Philips bedrijfsfotograaf”. Dit was de opmars naar zijn eigen bedrijf Sietinga Fotografie, gevestigd in regio Arnhem-Nijmegen, dat in 2001 werd opgericht en vanaf 2006 fulltime in dienst staat van bedrijven. 

Sinds juni 2018 is Walter Sietinga ook gecertificeerd medisch wetenschappelijk
en forensisch fotograaf.


Scroll naar boven
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je ergens mee helpen.?